Campionatul European de Karate Fudokan de la Galați

Peste 700 de sportivi, din 28 de țări participă timp de trei zile la cea de-a 21-a ediție a Campionatului European de Karate Fudokan

Campionatul European de Karate Fudokan de la Galați


Peste 700 de sportivi, din 28 de țări, participă începând de vineri, timp de trei zile, la Galați, la cea de-a 21-a ediție a Campionatului European de Karate Fudokan, pentru cadeți, juniori, tineret, seniori și veterani, dar și la Cupa Europeană pentru copii.

Potrivit programului, competiția va avea loc vineri, sâmbătă și duminică, în două reuniuni zilnice, între orele 10,00-12,00 și 14,30-20,00. Vineri vor concura copiii (6-12 ani), sâmbătă va fi rândul cadeților și juniorilor, iar duminică va avea loc competiția la tineret și seniori. Festivitatea deschiderii oficiale este programată sâmbătă, la ora 11,00, iar cea de premiere, duminică, în jurul orei 17,00.
Bugetul pentru organizarea acestei competiții, de aproximativ 65.000 euro, a fost asigurat de federația de specialitate, Karate Club Galați, Ministerul Tineretul și Sportului și Consiliul Local Galați.
La eveniment este prezentă toată elita mondială a acestui sport: sensei Ilija Jorga — fondatorul stilului Fudokan, sensei Rajeev Sinha — președintele Federației Mondiale Fudokan, Vladimir Iorga — presedintele Federației Europene de Karate Tradițional.
Campionatul European Fudokan va avea loc ''in memoriam sensei Dan Stuparu'', cel care a dezvoltat practicarea de karate tradițional în România, decedat în urmă cu un an.
''Am ales Galațiul în detrimentul Bucureștiului pentru a găzdui acest Campionat European. A contat foarte mult că eu sunt din Galați, dar și faptul că orașul nostru are cluburi puternice în acest sport'', a declarat președintele Federației Române de Karate Tradițional, Nicolae Mărăndici.
La rândul lui, primarul municipiului Galați, Marius Stan, a vorbit despre beneficiile pe care orașul le are datorită organizării Europeanului de karate: ''Este o mare onoare pentru orașul nostru să găzduiască un eveniment de o asemenea anvergură. Mă bucur însă și pentru faptul că la această oră, capacitatea hotelieră este ocupată la maximum, pentru că pe lângă cei 700 de sportivi participanți, mai sunt alte câteva sute de oficiali sau însoțitori veniți în orașul nostru. Banii pe care-i dăm pentru sprijinirea acestui eveniment, se întorc astfel înzecit la buget'', a declarat Marius Stan.
Campionatul European de Karate Fudokan este organizat de World Fudokan Federation, Federația Română de Karate Tradițional, Ministerul Tineretului și Sportului, CS Karate Club Galați și Primăria Municipiului Galați.