Macron: Franţa şi Germania cer organizarea de noi alegeri în Kosovo în municipalităţile afectate de proteste

Franţa şi Germania i-au îndemnat pe liderii din Kosovo şi Serbia să organizeze noi alegeri cât de curând posibil în municipalităţile afectate de proteste, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron.

Macron: Franţa şi Germania cer organizarea de noi alegeri în Kosovo în municipalităţile afectate de proteste


Franţa şi Germania i-au îndemnat pe liderii din Kosovo şi Serbia să organizeze noi alegeri cât de curând posibil în municipalităţile afectate de proteste, a declarat joi preşedintele francez Emmanuel Macron, la finalul summitului Comunităţii Politice Europene de la Chişinău.

Macron a mai precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Franţa şi Germania le-au cerut de asemenea autorităţilor din Kosovo să clarifice regulile privind alegerile.
Preşedinţii din Serbia şi Kosovo au insistat joi că vor să dezamorseze criza din nordul Kosovo, dar au dat puţine semne că vor să dea înapoi de pe poziţiile lor.
Mai devreme, o sursă diplomatică europeană declarase pentru Reuters că Vucic şi Osmani au avut o "întâlnire informală" cu liderii francez şi german, Emmanuel Macron şi Olaf Scholz, precum şi cu şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell.