Discurs halucinant a lui Putin: Ei au început războiul, iar noi am folosit forța pentru a-l opri.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, susţine un discurs în faţa camerelor reunite ale parlamentului rus. Ultima dată s-a adresat parlamentului în 2021.

Discurs halucinant a lui Putin: Ei au început războiul, iar noi am folosit forța pentru a-l opri.


Preşedintele rus, Vladimir Putin, susţine un discurs în faţa camerelor reunite ale parlamentului rus. Ultima dată s-a adresat parlamentului în 2021, iar acum este pentru prima dată când o face de la începutul a ceea ce Rusia numeşte "operaţiunea sa militară specială" în Ucraina, care a început în urmă cu aproape un an.

În discursul său, Putin a discutat și despre planurile și ambițiile sale pentru viitor, concentrându-se în special pe îmbunătățirea conexiunilor economice.
El vorbește despre extinderea autostrăzilor de la Moscova la Kazan și legăturile cu Mongolia și China, pentru a crește legăturile Rusiei cu Asia de Est.
Putin vrea să dezvolte un coridor internațional nord – sud, care să îmbunătățească legăturile cu India, Iranul și Orientul Mijlociu.
Modernizarea căilor ferate și îmbunătățirea rutelor de transport maritim din nord fac, de asemenea, parte din planurile sale, spune Putin.
Vladimir Putin şi-a început discursul vorbind despre „operaţiunea militară specială” lansată în Ucraina, reamintind care au fost motivele pentru care Moscova a lansat-o şi dând vina pe NATO, care ameninţa securitatea Rusiei. 
„Au jucat un joc murdar”, „au avut un comportament cu două feţe, pe care l-am văzut şi în Iugoslavia şi Siria”, îşi mint propriii cetăţeni - a început Putin seria de acuzaţii la adresa SUA şi a aliaţilor lor.
Putin acuză Ucraina și Occidentul că au început războiul
„Ucraina și Donbasul au devenit simbolul minciunii totale”, spune Putin, acuzând Occidentul că s-a retras din „acordurile fundamentale” și că a dat „declarații ipocrite”, precum și că extinde alianța de apărare NATO și „ne acoperă cu o umbrelă”.
„Vreau să repet: ei sunt vinovați de război, iar noi folosim forța pentru a-i opri”, spune Putin, în timp ce este aplaudat de auditoriu.
El a spus că obiectivul Occidentului este puterea nelimitată şi că Sevastapolul este, evident, următoarea ţintă după Donbas.
Declarațiile lui Vladimir Putin:
"-Ne aflăm într-o perioadă foarte dificilă, într-un context foarte dificil, înaintea unor evenimente istorice
- Am făcut tot posibilul să rezolvăm pe cale pașnică situația din Donbas, dar Occidentul s-a pregătit pentru un alt scenariu
- Kievul a vorbit cu Occidentul despre livrarea de arme chiar înaintea operațiunii militare speciale
- NATO s-a extins până la granițele noastre, cu tot mai multe trupe. Occidentul și-a înșelat în mod cinic populația. Noi ne apărăm interesul nostru și poziția că nu ar trebui să existe o diviziune între țări
- SUA au părăsit în mod unilateral tratate internaționale și au un multe baze militare în toată lumea
- Ei au început războiul, iar noi am folosit forța pentru a-l opri. Obiectivul Occidentului e puterea fără limite, pentru ei miza o reprezintă trilioane de dolari
- Occidentul a început să facă Ucraina anti-rusă cu mult timp în urmă
- Unitățile militare ale Kievului folosesc însemne naziste și nimeni din Occident nu observă asta
- Nu suntem în război cu poporul ucrainean, ei înșiși sunt ostatici ai regimului de la Kiev și ai stăpânilor săi occidentali, care au ocupat țara, i-au distrus industria și i-au jefuit bogăția
- Responsabilitatea pentru escaladarea din Ucraina aparține strict elitelor occidentale
- Occidentul vrea să schimbe conflictul dintr-unul local în unul global. Existența Rusiei e în joc, dar înfrângerea țării noastre pe câmpul de luptă e imposibilă
- Noile teritorii au ales să fie cu Rusia în pofida amenințărilor naziștilor. Noi îi vom ajuta pe acești oameni și vom face tot posibilul ca pacea să se întoarcă pe pământurile noastre
- Înțelegem cât de greu e pentru familiile soldaților căzuți, voi propune crearea unui fond de stat special pentru veteranii și rudele soldaților decedați
- Occidentul luptă împotriva noastră pe frontul economic, dar nu îi va reuși. Occidentul a provocat creșteri de prețuri, pierderi ale locurilor de muncă, ne-a furat rezervele Forex și de aur. Ei vor să ne facă poporul să sufere, dar economia noastră s-a dovedit mai puternică".