Biden: Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia - niciodată!

Preşedintele SUA, Joe Biden, a dat asigurări că Ucraina, afectată de război, nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia, afirmaţie făcută în cadrul unui discurs rostit în Polonia.

Biden: Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia - niciodată!


Preşedintele SUA, Joe Biden, a dat asigurări marţi că Ucraina, afectată de război, "nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia", afirmaţie făcută în cadrul unui discurs rostit în Polonia, înainte de împlinirea unui an de la invazia rusă, relatează AFP.

"Un dictator determinat să reconstruiască un imperiu nu poate eroda niciodată dragostea unui popor pentru libertate, brutalitatea nu va zdrobi niciodată voinţa celor care vor să rămână liberi", a insistat Biden.
"Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia - niciodată", a afirmat preşedintele SUA în prezenţa a mii de oameni adunaţi în faţa Castelului regal din Varşovia.
Vorbind la o zi după vizita sa surpriza în capitala Ucrainei, preşedintele SUA a subliniat că Kievul este încă în picioare.
"Kievul este puternic, Kievul este mândru şi mai presus de toate este liber", a spus el mulţimii care purta steaguri poloneze, ucrainene şi americane.