Maia Sandu: Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a transmis un mesaj dur la adresa Rusiei, al cărei război împotriva Ucrainei omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică.

Maia Sandu: Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig


Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o primă reacție în contextul întreruperilor masive de curent din țară și susține că toate instituțiile statului lucrează pentru restabilirea furnizării de energie electrică.

Cu această ocazie, Maia Sandu a transmis un mesaj dur la adresa Rusiei, al cărei război împotriva Ucrainei „omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică”.

Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi. Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens. Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a scris președinta Republicii Moldova, miercuri, pe Facebook.