Stoltenberg doreşte continuarea discuţiilor despre livrarea de avioane de luptă occidentale pentru Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că doreşte ca Alianţa Nord-Atlantică să continue discuţiile despre livrarea de avioane de vânătoare occidentale Ucrainei.

Stoltenberg doreşte continuarea discuţiilor despre livrarea de avioane de luptă occidentale pentru Ucraina


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că doreşte ca Alianţa Nord-Atlantică să continue discuţiile despre livrarea de avioane de vânătoare occidentale Ucrainei, transmite DPA.

Înalta oficialitate NATO şi-a exprimat punctul de vedere înaintea reuniunii Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, organizată la baza militară americană de la Ramstein, în Germania.
Stoltenberg a subliniat că acum este mai importantă înarmarea Ucrainei decât de a discuta de o potenţială aderare a acestei ţări la NATO.
"Dacă Ucraina nu se impune ca naţiune independentă suverană în Europa, atunci nu are niciun sens să discutăm despre aderare", a explicat Jens Stoltenberg.
Până în prezent, Ucraina a primit de la ţări aliate avioane MiG-29, de concepţie sovietică, însă Kievul a solicitat avioane de luptă occidentale. Acestea ar putea fi avioane modelul F-16, construite în Statele Unite.