Mănăstirea Floreşti care a donat mâncare pacienţilor de la Spitalul Murgeni, amendată cu 40.000 de lei

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui a amendat cu 40.000 de lei Mănăstirea Floreşti, care a livrat mâncare pe bază de peşte către Spitalul de Psihiatrie Murgeni.

Mănăstirea Floreşti care a donat mâncare pacienţilor de la Spitalul Murgeni, amendată cu 40.000 de lei
Foto: Facebook / Mănăstirea Florești


Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a amendat cu 40.000 de lei Mănăstirea Floreşti, care a livrat sub formă de pachete mâncare pe bază de peşte către Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde mai mulţi pacienţi au prezentat simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, trei bolnavi au decedat, iar altul este în stare gravă la Spitalul Bârlad.

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, s-a deplasat, joi, dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" Bârlad, unde au ajuns mai mulţi pacienţi de la Spitalul Murgeni. Potrivit acestuia, în total au avut de suferit 32 de persoane, iar starea bolnavilor este una stabilă.
"DSVSA a dat o amendă în valoare de 40.000 de lei pe motiv că cei de la mănăstire nu aveau nicio autorizaţie pentru a găti şi pentru a oferi populaţiei astfel de produse. Pacienţii sunt stabili cu toţii, starea lor nu s-a mai degradat. Bolnavul preluat de ambulanţă în stare gravă este în continuare internat la Terapie Intensivă, starea lui fiind uşor îmbunătăţită. Vorbim în total de un număr de un număr de 32 de persoane afectate", a declarat, pentru Agerpres, Daniel Onofrei.
Mai mulţi pacienţi care prezentau simptome digestive au fost transferaţi la spitalele de urgenţă din Bârlad şi Vaslui şi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi cu autospeciale al Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Vaslui şi Iaşi.
Trei pacienţi care se aflau internaţi la Spitalul Murgeni au decedat, miercuri, iar altul este în stare gravă la Spitalul Municipal de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad. Bolnavii, alături de angajaţi au unităţii sanitare, ar fi consumat, în cursul zilei de marţi, alimente pe bază de peşte, furnizate de o mănăstire din zonă, potrivit unei informări făcute de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui către Ministerul Sănătăţii. De asemenea, bolnavii au consumat la masa de seară conserve de peşte achiziţionate de la un comerciant din municipiul Bârlad. O anchetă epidemiologică este în desfăşurare. Au fost prelevate probe microbiologice, probe de aliment şi probe de apă, deoarece autorităţile au luat în calcul inclusiv faptul că sursa de alimentare cu apă a spitalului din Murgeni ar putea fi contaminată.
În acest caz poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă