Mandatul lui Geoană în conducerea NATO, prelungit cu încă 1 an

Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice Jens Stoltenberg a anunțat, vineri, că mandatul lui Mircea Geoană de Secretar General Adjunct al NATO va fi prelungit cu încă un an de zile.

Mandatul lui Geoană în conducerea NATO, prelungit cu încă 1 an


Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice Jens Stoltenberg a anunțat, vineri, că mandatul lui Mircea Geoană de Secretar General Adjunct al NATO va fi prelungit cu încă un an de zile. Mircea Geoană va rămâne în funcție până în preajma alegerilor prezidențiale de anul viitor.

„Mircea Geoană a fost un remarcabil Secretar General Adjunct al NATO, și un sprijin important pentru mine la nivel personal, într-un moment critic pentru securitatea euroatlantică. Calitățile politice, expertiza și grația cu care lucrează sub presiune continuă să fie importante pentru alianța noastră transatlantică. Ca o recunoaștere a activității sale, i-am extins mandatul de Secretar General Adjunct al NATO cu un an, până la mijlocul lunii octombrie 2024. Îi mulțumesc lui Mircea pentru dedicare și aștept cu nerăbdare să continuăm să lucrăm împreună”, a postat, vineri, Secretarul General al Alianței Nord- Atlantice, Jens Stoltenberg.
Geoană este primul înalt oficial din conducerea NATO căruia i se prelungește mandatul de două ori.
Mircea Geoană este secretarul general adjunct al NATO din 17 octombrie 2019.
Mircea Geoană a avut o activitate diplomatică de succes. Este fondatorul Institutului Aspen România și o personalitate proeminentă internațională. A făcut parte din Boardurile Aspen Institute SUA, Aspen Germania și Aspen Italia, fiind numit ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii la vârsta de 37 de ani, în februarie 1996.
Din 2000 până în 2004, Mircea Geoană a fost Ministrul Afacerilor Externe al României. De asemenea, a fost președinte în exercițiu al OSCE în 2001, iar în 2005 a fost reprezentantul personal al președintelui OSCE în exercițiu pentru Georgia.