Orban: România e în criză de când a câştigat PSD alegerile. E partidul sărăciei

Premierul Ludovic Orban afirmă că România este în criză politică încă din 2016 de când PSD a câştigat alegerile şi ”a considerat că poate să facă orice cu ţara asta şi cu românii”.

Orban: România e în criză de când a câştigat PSD alegerile. E partidul sărăciei


Premierul Ludovic Orban afirmă că România este în criză politică încă din 2016 de când PSD a câştigat alegerile şi ”a considerat că poate să facă orice cu ţara asta şi cu românii”. Orban afirmă că atitudinea PSD, legile adoptate şi boioarea tuturor acţiunilor Guvernului au făcut ca, de multe ori, să nu existe ”pârghii pentru a lupta contra pandemiei şi contra crizei economice”.

"România este în criză politică de când a câștigat alegerile PSD alegerile și a consideerat că poate face orice cu țara asta și cu românii, să-și bată joc, să sfideze interesul general al țării și așteptările populației. Asta se întâmplă din 2016. În noiembrie anul trecut, când ne-am asumat responsabilitatea de a guverna -sigur, mi-ași fi dorit alegeri anticipate, care să readucă parlamentul în conformitate cu opțiunile politice, dar am avut pandemie, criză economică, secetă.
Toată această perioadă dificilă și provocări au pus o presiune enormă asupra noastră și am încercat să găsim răspunsuri, să oferim soluții. Atât am reușlit să facem în condițiile în care am avut un parlament dominat de PSD, care a încercat să ne bage bețe în roate, să ne blocheze orice inițiativă, au adoptat pe bandă rulantă o serie de legi care nu au nicio legătură cu realitatea. noi cheltuieli care au secătuit venituri, au amplificat starea de criză. (.... )Nu a fost simplu, nu a fost ușor, dar încercăm tot ce e omenește posibil.
Adversaul nostru politic de 30 de ani e fostul partid comunist, care a îmbrăcat diferite blăni de oaie, dar a rămas același lup, indiferent cine a condus PSD. PSD este partidul stagnării, al atitudinii antieuropene, antidemocratice, anti-NATO, anti lumea civilizată, este partidul care consideră că poate să guverneze doar prin abuz, doar mințind electoratul și, de fapt, este partidul sărăciei în România. De fiecare dată când a guvernat România nu a adus investiţii, nu a creat locuri de muncă bine plătite. (...) Adversarul nostru principal este sărăcia, şi toată perioada asta noi am încercat să luăm măsuri de protecţie a sănătăţii publice, să reducem rata infectării, să încercăm să convingem oamenii să respecte regulile de protecţie, dar nu am vrut să oprim economia, şi lucrul ăsta se vede" a afirmat premierul Orban.
Orban a dat un exemplu, referinduse la grandurile acordate pentru IMM.
”Noi am folosit creşterea flexibilităţii fondurilor europene ca să disponibilizăm un miliard de euro pentru granturi către IMM. (...) După aprobarea Comisiei Europene, am demarat procedura, am adoptat OUG, am lansat apelul de proiecte şi pentru granturile pentru IMM de 2.000 euro şi pentru granturile de capital de lucru în limita a 350 de milioane şi eram pregătiţi să  lansăm apelul de proiecte pentru  granturile pentru investiţii, când ne-a modificat Parlamentul legea excedând, încălcând practic ceea ce ne-a aprobat Comisia Europeană ca ajutor de stat. Evident, ei sunt mai generoşi, mai ales cei din PSD, dar nu numai, lor nu le pasă, că nu ai resurse, că eşti în UE, că sunt reglementări europene. Astăzi a trebuit să modificăm legea prin OUG, nu mi-a plăcut efectiv pentru că nu este normal ca o lege dezbătută şi votată de Parlament, să fie  modificată prin OUG, dar am fost obligaţi pentru că altfel nu puteam lansa apelul de proiecte şi ar fi trebuit să întârziem”, a mai declarat Orban.