Simion, despre PNRR: Spunem Nu acestui plan și spunem asta în numele românilor.

Liderul AUR, George Simion, a anunțat că formațiunea pe care o conduce nu va vota PNRR. Simion spune că prin acest acord se pierde suveranitatea națională.

Simion, despre PNRR: Spunem Nu acestui plan și spunem asta în numele românilor.


Liderul AUR, George Simion, a anunțat că formațiunea pe care o conduce nu va vota PNRR. Simion spune că prin acest acord se pierde suveranitatea națională și că România se împrumută la sume inacceptabile.

"Spunem „Nu” acestui plan și spunem asta în numele românilor. Eram mic în anii 90 când FMI venea și dicta închiderea industriei românești. Atunci nu am avut cum să spun „Nu”. Fondurile astea nu o să le vedem niciodată.
Marele nostru Eminescu avea o poezie care se potrivește foarte bine: „De ani și ani cădeți în hău, nimic nu vă mai merge/Rușine să vă fie în veac că v-ați trădat străbunii/De parcă n-ați fi pui de dac, ci rudea ați fi cu hunii”.
De ce trebuie să mai ia românii un împrumut de 15 miliarde de euro condiționați și să fim verificați la vârsta de pensionare, la nivelul de deficit, la taxare? 
România nu trebuie să renunțe iar la o parte din suveranitatea națională.
Românii nu vor beneficia de pe urma unor programe numite pompos digitalizare și tranziție verde", a declarat George Simion în Parlament.