Șoșoacă, în presa din Italia: Senatoare antivaccinistă, cu masca lui Hannibal Lecter în Parlamentul României

Senatoarea Diana Șoșoacă a ajuns pe pagina ziarelor din Italia, după momentul în care a purtat o botniță în Parlamentul României

Șoșoacă, în presa din Italia: Senatoare antivaccinistă, cu masca lui Hannibal Lecter în Parlamentul României
Foto: INQUAM Photos/George Călin


Senatoarea Diana Șoșoacă a ajuns pe pagina ziarelor din Italia, după momentul în care a purtat o botniță în Parlamentul României. Cotidianul Periodico Italiano a publicat un articol în care o descrie pe aceasta că fiind un „politician de extremă-dreapta” cu un discurs agresiv anti-vaccinare, anti-european și anti-imigrație.

„Mască asemănătoare cu cea a lui Hannibal Lecter și un discurs aagresiv, cum îi stă bine oricărui politician de extremă-dreapta. Diana Iovanovici Șoșoacă s-a remarcat la ultima ședință a Parlamentului României prin încălcare regulilor”, se arată în articolul Periodico Italiano.

Jurnaliștii mai scriu că Șoșoacă a câștigat notorietate cu un discurs antirestricții și antivaccinare. Aceștia au remarcat și poziția ei anti-europeană și anti-imigrație.

„Ultima idee a parlamentarului extremist a fost să meargă la discuția din Senat cu o mască precum cea a lui Hannibal Lecter și cu haine tradiționale românești. Fotografia a făcut înconjurul internetului”, se arată în Periodico Italiano.

Jurnaliștii italieni au făcut referire și la declarația Dianei Șoșoacă potrivit căreia vaccinul anti-COVID-19 povoacă sterilitate… pe trei generații.

În articolul Periodico Italiano se mai precizează că România e una dintre țările europene cu cele mai scăzute rate de vaccinare anti-COVID-19, iar acest lucru se întâmplă și din cauza partidelor de extremă-dreapta care câștigă tot mai mult teren.