Marcel Ciolacu: Datoria publică anul viitor va scădea cu un punct procentual

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că datoria publică o să scadă cu un punct procentual în 2023, context în care a lansat un nou atac la adresa PNL și a fostei guvernări.

Marcel Ciolacu: Datoria publică anul viitor va scădea cu un punct procentual


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că datoria publică o să scadă cu un punct procentual în 2023, context în care a lansat un nou atac la adresa PNL și a fostei guvernări, reclamând maniera în care au gestionat economia României.

"În schimb, cu bucurie vă anunţ că de când PSD a venit la guvernare şi gestionează Ministerul Finanţelor, conform Comisiei Europene, datoria publică anul viitor va scădea cu un punct procentual iar datoria publică crescută de cele două guverne de dreapta a fost de 12 pp. Asta într-un echilibru şi o coerenţă şi o sustenabilitate clară. Dacă atunci am împrumutat 200 de miliarde, am întors în economie 2%. Anul acesta am scăzut datoria publică, am plătit şi dobânzile şi ratele la ce împrumuturi au făcut domnii înainte şi am întors 6% în economie şi în pachetul social. Cred că este o diferenţă majoră, oricât de răutăcios ai fi, sunt realităţi foarte clare", a spus preşedintele PSD.
Ciolacu susţine că intervenţia la preţul energiei pentru următorii doi ani va duce la foarte multe ieftiniri mai ales în zona economică.
"Sper ca după ce am făcut și această intervenție pe prețul la energie, în acest moment, pentru următorii doi ani de zile, care vor aduce foarte multe ieftiniri mai ales în zona economică, pentru că se mențin tarifele la zona casnică, dar și la zona casnică care depășea 250 de kW, sper și, din socotelile noastre, e mai mult ca sigur că va începe încet-încet să scadă și inflația, lucru care s-a întâmplat deja în vreo 12 state europene. Ajunsesem să avem energie destinată economiei și industriei românești mai scumpă decât în Germania", a menţionat liderul social-democrat, care a participat la Conferinţa judeţeană a PSD Mehedinţi.