Marcel Ciolacu: PSD vrea cotă progresivă de impozitare

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că social-democrații vor introducerea cotei progresive de impozitare.

Marcel Ciolacu: PSD vrea cotă progresivă de impozitare


Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că social-democrații vor introducerea cotei progresive de impozitare. Acesta a spus că e nevoie de impozitarea marilor averi și că e o discrepanță foarte mare între bogați și săraci. Liderul PSD a punctat că în Europa doar patru state mai au cotă unică.

"Ar arăta cum arată restul Europei, în toate ţările civilizate şi cu economii mai dezvoltate decât România. Mai sunt patru state care au rămas la cota unică în Europa. Am spus foarte clar că despre cota unică şi înlocuirea cotei unice ar trebui să fie un program comun pe care să îl discutăm la anul pentru formarea bugetului din anul următor. (...) Momentan am ajuns la concluzia că nu putem rămâne ultima ţară europeană cu cotă unică. Este concluzia PSD".
Acesta a insistat că e nevoie de cotă progresivă la fel ca în „toate țările civilizate și cu economie mai dezvoltată decât România”.
„Statul trebuie să intervină. Cred că un an de zile, anul următor, avem timp să discutăm”, a mai spus Ciolacu.
Negocierile dintre PSD și PNL pe fiscalitate vor începe miercuri. Marcel Ciolacu a spus că liderul delegației PSD va fi Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele partidului.