Mina marină găsită pe plaja de la Sfântu Gheorghe a fost neutralizată

Militarii din Forțele Navale Române au finalizat misiunea cu grad ridicat de risc de neutralizare a unei mine marine descoperite astăzi de Garda de Coastă.

Mina marină găsită pe plaja de la Sfântu Gheorghe a fost neutralizată


Militarii din Forțele Navale Române au finalizat misiunea cu grad ridicat de risc de neutralizare a unei mine marine descoperite astăzi de Garda de Coastă. Obiectul era în derivă, pe plaja din zona localității Sfântu Gheorghe.

De la început războiului declanșat de Rusia în Ucraina, pe teritoriul României au fost neutralizate cinci mine marine, pe cel al Bulgariei – cinci, în Turcia – patru, iar în Ucraina – 40, au precizat Forțele Navale.
Vă reamintim că, în data de 26.01.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni, au descoperit pe plaja din zona localității Sfântu Gheorghe, o mină marină.
O echipă de scafandri, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni specifice desfășurate în zona localității Sfântu Gheorghe, au observant un obiect plutitor suspect, aproape de o plajă din zona localității Sfântu Gheorghe.
Aceștia au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată in derivă ușoară, la țărm.
Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță, și asigură securitatea perimetrală, fiind totodată informate autoritățile naționale cu atribuții in domeniu.