Municipiul Constanța a depăşit incidența de 8 cazuri la mia de locuitori. Va fi introdusă carantina de noaptea în fiecare zi

Duminică, 10 octombrie, rata de infectare din municipiul Constanța este de 8,06 cazuri la mia de locuitori și 2.504 cazuri noi în ultimele 14 zile.

Municipiul Constanța a depăşit incidența de 8 cazuri la mia de locuitori. Va fi introdusă carantina de noaptea în fiecare zi


Duminică, 10 octombrie, rata de infectare din municipiul Constanța este de 8,06 cazuri la mia de locuitori, cu 2.504 de cazuri active. 

2.504 cazuri noi de COVID-19 au fost raportate, în ultimele 14 zile, în municipiul Constanţa, din care peste 100 în doar 24 de ore. Astfel, rata incidenţei la nivelul oraşului a depăşit 8,06 cazuri la mia de locuitori. Va fi introdusă carantina de noaptea în fiecare zi a săptămânii, iar persoanele nevaccinate şi cele care nu au avut COVID-19 în ultimele şase luni vor putea ieşi din casă seara, între orele 20.00 şi 5.00, numai pe bază de declaraţie pe proprie răspundere şi adeverinţă de angajator.
Rate ridicate de îmbolnăvire se înregistrează şi la Eforie – 7,84, la Techirghiol – 7,32, la Agigea – 9,53, la Mihail Kogălniceanu – 8,31, la Siliştea – 8,69 şi la Valu lui Traian – 9,03.
În județul Constanța a fost depășita rata de infectare de 6 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. Astăzi a fost raportată o rată de infectare de 6,20.
De mâine, la Constanța și Eforie restricțiile vor fi zilnice, circulația fiind restricționată după ora 20.00, iar magazinele se vor închide la 22.00. Persoanele nevaccinate vor putea să circule doar cu declarație pe propria răspundere, și doar dacă au urgențe. Persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile nu li se aplică aceste restricții. 
Masca devine obligatorie în spații publice, programul magazinelor se reduce până la ora 22:00, restaurantele vor fi deschise la jumătate din capacitate pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală, nunțile și botezurile vor avea loc cu maxim 200 de invitați vaccinați sau trecuți prin boală, de la carantina de noapte în weekend sunt exceptați cei vaccinați iar școlile rămân deschise dacă nu sunt elevi bolnavi de Covid.
Programul activităților economice este permis până la ora 24:00, iar în weekend, până la ora 22:00, când incidența este între 6 și 7,5 la mie. Când incidența trece de 7,5 la mie, magazinele, restaurantele și alte activități se închid la ora 22.00.
Localitățile cu peste 6 la mie intră în carantină în weekend, când circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală. În localitățile cu rata de infectare peste 7,5 la mie, măsura este valabilă pentru toate zilele săptămânii.
Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă.