Nelu Tătaru, mesaj emoționant către medici: „Frații mei, România are nevoie de voi”

Nelu Tătaru le-a transmis tuturor medicilor un mesaj, în lupta cu COVID-19 spunând că trebuie să demonstrăm din nou că ne onorăm meseria ca să salvăm vieți

Nelu Tătaru, mesaj emoționant către medici: „Frații mei, România are nevoie de voi”


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, le-a transmis tuturor medicilor un mesaj, în lupta cu COVID-19 precizând că trebuie să demonstrăm din nou că ne onorăm meseria ca să salvăm vieți și că oamenii și pot baza pe noi.

Stimați colegi de breaslă, frații mei, România are nevoie de voi. Suntem cu toții medici, asistente, personal medical în această luptă contra cronometru. Este un moment dificil în care trebuie să demonstrăm din nou că ne onorăm meseria ca să salvăm vieți și că oamenii și pot baza pe noi. Este un moment dificil. Medicina românească întotdeauna europeană, niciodată izolată, chiar și înainte de 1989, nu a clacat și a demonstrat că poate face față perioadelor grele. Personalul din sistem a știut să se mobilizeze și să-și adune forțele atunci când a fost nevoie de ei. Este timpul să o facem din nou!Eu voi fi aici, alături de voi, indiferent ce va urma. Fiți alături de mine pentru pacienții noștri, așa cum ați știut să fiți întotdeauna. Știu de ce aveți nevoie pentru că am fost alături de voi și voi continua să merg în spitale pentru a evalua situația la fața locului. Nu sunteți singuri! Acest virus ne-a schimbat radical viața. Nu doar în România, ci în toată lumea se resimt presiunea, teama și consecințele răspândirii ei. Cu toții ne întrebăm cât va dura și când vom putea reveni la ceea ce am fost acum două luni, ceea ce consideram atunci normalitate. Doar împreună, solidari, vom putea merge mai departe„, a declarat Nelu Tătaru.