Nelu Tătaru: Circulația ar putea fi restricționată în anumite zone dacă apar focare de coronavirus

Ministrul Sănătății a explicat că autoritățile ar putea restricționa, din nou, circulația în anumite zone din țară, în cazul în care vor apărea noi focare de coronavirus

Nelu Tătaru: Circulația ar putea fi restricționată în anumite zone dacă apar focare de coronavirus


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că autoritățile ar putea restricționa, din nou, circulația în anumite zone din țară, în cazul în care vor apărea noi focare de coronavirus.

Nelu Tătaru a precizat că bilanțul de astăzi arată că „avem o rată de 4% de infectare, avem o transmitere comunitară accentuată”. Ministrul Sănătății a recomandat în acest sens respectarea regulilor: purtarea măștii, distanțarea fizică și spălatul și dezinfectatul mâinilor.
Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor”, a spus Tătaru la DIGI24.
El a precizat că mâine se va lua decizia la nivelul grupului tehnic dacă se va da aviz pentru redeschiderea restaurantelor.
Avem în schimb acele focare care sunt căminele și focare în spitale, sunt focare gestionate . Vom impune, ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități. Evaluăm și rezultatele vor da și măsura”, a precizat Nelu Tătaru.
Ministrul sănătății a precizat și că va fi gândit un proiect de lege în care să fie prevăzută carantina și izolarea pentru când nu va mai fi stare de alertă. 
Cu privire la acuzația că se testează mai mult pentru a descoperi mai multe cazuri noi, ministrul a răspuns că „numărul de teste ține de numărul de recoltări. (...) Nu poți impune o limită, să avem în fiecare zi 12.000 de recoltări”.