Olaf Scholz: Vom sprijini militar Ucraina atât cât va fi nevoie

România şi Germania au multe puncte în comun în ceea ce priveşte temele de politică externă, iar Ucraina va fi sprijinită militar atât timp cât va fi nevoie, a declarat cancelarul Olaf Scholz.

Olaf Scholz: Vom sprijini militar Ucraina atât cât va fi nevoie
Foto: presidency.ro


România şi Germania au multe puncte în comun în ceea ce priveşte temele de politică externă, iar Ucraina va fi sprijinită militar atât timp cât va fi nevoie, a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, cancelarul Olaf Scholz, aflat în vizită la Bucureşti.

"Avem multe puncte în comun în ceea ce priveşte temele cheie de politică europeană, externă şi de securitate. Acest lucru este valabil şi cu precădere în ceea ce priveşte atitudinea noastră faţă de agresiunea rusă împotriva Ucrainei, contrară dreptului internaţional. Am arătat acest lucru în mod ferm atunci când am vizitat amândoi Kievul, alături de Emmanuel Macron şi Mario Draghi, întâlnindu-l pe preşedintele Zelenski. Acest simbol puternic european a fost important. La fel de important este şi faptul că vom sprijini militar Ucraina atât cât va fi nevoie. Lucrăm împreună la acest lucru. Doresc să-mi exprim aprecierea faţă de România pentru rolul său important la preluarea a numeroşi refugiaţi din Ucraina. Este un deosebit gest umanitar. Şi Germania a preluat peste un milion de ucraineni. România joacă un rol important la sprijinirea transporturilor internaţionale umanitare în Ucraina", a arătat oficialul german, în cadrul unei declaraţii de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis.