Firmele care încalcă restricțiile vor avea activitatea suspendată pentru 15 sau 30 de zile

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat joi seară, măsurile care vor fi luate în cazul localurilor care încalcă restricțiile stabilite pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Firmele care încalcă restricțiile vor avea activitatea suspendată pentru 15 sau 30 de zile


Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat joi seară, la finalul ședinței de Guvern, măsurile care vor fi luate în cazul localurilor care încalcă restricțiile stabilite pentru a limita răspândirea coronavirusului.

„În condițiile în care, din motive pe care nu le cunosc, Parlamentul nu ia în discuție amendamentele pe care noi le-am propus la Legea 55/2020, Guvernul a adoptat în prima lectură un proiect de modificare și completare a Legii 55 privind unele măsuri de prevenire și combatere a pandemiei de coronavirus.
Acum, legea prevede sancțiunea contravențională a amenzii în cazul nerespectării de către conducătorii operatorilor economici a condițiilor stabilite (...). Întrucât în practică s-a constatat că anumiți operatori economici, reduși numeric, dar vizibili au continuat să încalce pevederile legale, am considerat că aplicarea sancțiunii contravenționale eeste nesemnificativă în raport cu profitul realizat. Considerăm necesară instituirea și a unei sancțiuni contravenționale suplimentare. Opinăm că aplicarea sancțiunii contravențională a închiderii pe o durată de 15 zile, respectiv 30 de zile a sediului principal sau secundar este o măsură adecvată.
Aplicarea acestei sancțiuni se va materializa prin afișarea în prima fază în sediul principal a anunțului că activitatea este suspendată. Dacă acestea continuă să își desfășoare activitatea, se va aplica sigiliu. Îndepărtarea sigiliilor poate fi faptă penală. Vom stabili și instituțiile chemate să aplice aceste prevederi. Îmi doresc ca în cel mai scurt timp aceste reglementări să fie publicate în Monitorul Oficial și să poată fi aplicate, pentru a limita la minimum posibil răspândirea pandemiei”, a explicat Lucian Bode.