Orban: CCR a călcat democrația în picioare. PSD vrea să aducă țara în faliment. Vrem alegeri pe 6 decembrie

Premierul Ludovic Orban, a vorbit duminică seara, la un post de televiziune, despre alegerile parlamentare și a lansat acuzații extrem de grave la adresa Curții Constituționale a României.

Orban: CCR a călcat democrația în picioare. PSD vrea să aducă țara în faliment. Vrem alegeri pe 6 decembrie


Premierul Ludovic Orban, a vorbit duminică seara, în cadrul unei emisiuni, despre alegerile parlamentare și a lansat acuzații extrem de grave la adresa Curții Constituționale a României.

S-a pronunțat Curtea Constituțională că Hotărârea de Guvern (n.r. privind data alegerilor parlamentare) nu este valabilă. Este ceva de noaptea minții. Nu are dreptul de a se pronunța asupra unui act administrativ cu atât mai mult dacă a fost dat în baza prevederilor constituționale și legale. Eu n-am întâlnit așa ceva, vă spun sincer. Ca să nu spun că CCR a legiferat, numai că n-a zis: n-aveți voie să faceți alegeri pe 6 decembrie. Cum să spui așa ceva, când o autoritate a statului, Guvernul României, a dat o decizie în baza Constituției în vigoare și a legilor aflate în vigoare? Eu așa ceva n-am întâlnit, la o sesizare făcută de Guvern împotriva unei legi, cu argumente de neconstituționalitate puse pe masă. Eu vă spun sincer, nu am putut să cred vreodată că se poate ajunge într-un asemenea punct în care paznicul principal al Constituției, CCR, să calce în picioare Constituția și democrația din România, lăsând pe unii, care nu mai au niciun fel de legitimate, să taie și să spânzure în România și în ce context, în contextul în care România are nevoie ca de aer de alegeri, pentru că majoritatea care există astăzi, care se configurează te miri cum, este iresponsabilă. Dau pe bandă rulantă legi care vor împinge România într-o situație de o gravitate extremă, nu poți genera cheltuieli pentru care nu există niciun venit, doar pentru că e campanie și speri să obții voturi păcălindu-i pe oameni cu măriri pentru care nu există bani. Ei vor să aducă România în incapacitate de plată, să nu mai existe bani pentru pensii, investiții, de cofinanțare pe absorbția fondurilor europene. Deci ei vor să aducă România în stare de faliment! PSD pune România pe butuci! Dacă ar fi să ne luăm după toate nebuniile și populismele pe care le votează pe bandă rulantă...Dacă vine un deștept de la PSD cu o idee megapopulistă, să dăm sporuri de condiții deosebite la toată lumea, creștere de 15%, dăm la toată lumea, ce contează că există o Lege a salarizării. Obiectivul nostru este să facem alegeri în 6 decembrie”, a declarat Ludovic Orban.