Orban, despre creşterea pensiilor: Ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seara, la Digi24, că le transmite pensionarilor să aibă încredere că guvernul va crește pensiile

Orban, despre creşterea pensiilor: Ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică


Premierul Ludovic Orban spune că o creştere cu 40% a punctului de pensie, aşa cum prevede legea pensiilor adoptată de PSD, "ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică” şi afirmă că pensiile vor creşte "realist, pe baza sustenabilităţii economice”.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seara, la Digi24, că le transmite pensionarilor să aibă încredere că guvernul va crește pensiile, dar în privința cuantumului a explicat că va ține seama de ceea ce va permite economia în mod real.
„Vom crește cu siguranță pensiile, dar în mod realist, având garanțiile de sustenabilitate”, a spus Ludovic Orban.
El a explicat că trebuie să existe un fundament economic solid pentru a crește pensiile și în funcție de rezultatele pe care le va vedea în economie va face și anunțul despre pensii.
„Putem să facem ca PSD, să ne facem că mărim și să creștem inflația. Noi avem investiți anul ăsta de 52 miliarde de lei pentru 2021 și de aproximativ 83-84 de miliarde de lei pentru anul 2022”, a comentat Ludovic Orban.