Orban: Orice ministru, înainte de a-și ataca premierul, trebuie să își scrie demisia

Ludovic Orban a declarat într-o conferință spunând că ”orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia”.

Orban: Orice ministru, înainte de a-și ataca premierul, trebuie să își scrie demisia


Ludovic Orban a făcut declarații dure într-o conferință, spunând că ”orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia”, iar acel ministru nu mai are ce căuta în guvern. Declarațiile șefului liberal vin după o serie de atacuri ale miniștrilor USR-Plus la adresa premierului Cîțu.

Orban l-a atact direct și pe Vlad Voiculescu despre care spune că nu a îndeplinit mai multe proiecte necesare pentru atragerea fondurilor europene și nu a aprobat proiecte pentru doatarea spitalelor.
”Am alocat 1,3 miliarde pentru dotarea spitalelor, dar ministerul Sănătății nu a aprobat decât 20 de proiecte în primul rând”, a susținut Orban
"Există o foarte mare plaetă de probleme la Ministerul Sănătății care trebuie rezolvate, motiv pentru care așteptăm să se termine exercițiul acesta de supărare, de orgoliu și să fie desemnat un ministru din partea USR-PLUS care, într-adevăr, să bună sănătatea pe roate, să pună în practică toate obiectivele pe care le-am stabilit în programul de guvernare. Există o foarte mare plaetă de probleme la Ministerul Sănătății care trebuie rezolvate, motiv pentru care așteptăm să se termine exercițiul acesta de supărare, de orgoliu și să fie desemnat un ministru din partea USR-PLUS care, într-adevăr, să bună sănătatea pe roate, să pună în practică toate obiectivele pe care le-am stabilit în programul de guvernare. Am să spun doar atât. Orice ministru trebuie să știe că, înainte de a-și ataca premierul, trebuie să își scrie demisia. Dacă nu și-a scris demisia, trebuie să știe că va pleca acasă exact cum a plecat acasă Voiculescu. În nicio țară democratică din lumea asta, niciun ministru nu-și permite să îl atace pe premier. Premierul este cel care conduce Guvernul, în momentul în care ataci premierul înseamnă că nu mai ai ce să cauți în Guvernul respectiv! Ca atare, avertizez miniștrii că nu e o chestiune de moft, este pur și simplu obligația premierului de a revoca din funcție un ministru care atacă premierul. Dacă cineva vrea din Guvern să dea declarații critice la adresa premierului, să scrie întâi demisia, după aia să dea declarații critice. Aici nu suntem într-o competitție, nu mai există război", a precizat președintele PNL, Ludovic Orban.