Peste 100 de obiective turistice din Constanța pot fi admirate din autobuze etajate

Destinația Constanța - Mamaia poate fi admirată, din acest sfârșit de săptămână, de la bordul autobuzelor etajate

Peste 100 de obiective turistice din Constanța pot fi admirate din autobuze etajate


Autobuzele etajate vor fi repuse în circulaţie de sâmbătă pe ruta Gara Constanţa - staţiunea Mamaia, traseul acestora incluzând peste 100 de obiective turistice, a informat miercuri administraţia locală.

Traseul autobuzelor etajate cuprinde peste 100 de obiective turistice importante din orașul Constanța și din stațiunea Mamaia: roata panoramică ,,Tomis Eye’’, Silozurile ,,Anghel Saligny’’, Vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, ,,Cuibul Reginei’’, Muzeul de Istorie și Arheologie, ,,Edificiul roman cu mozaic’’, Moscheea ,,Carol I’’, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic "Tomis", Delfinariul, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia și multe altele pe care turiștii și constănțenii sunt invitați să le descopere într- o plimbare relaxantă și confortabilă cu linia CITY TOUR.

Începem cu 6 autobuze care vor circula deocamdată în program 9-18, cu o frecvență de 25 de minute. În vârful sezonului estival vom crește acest interval până la ora 22. Prețul rămâne neschimbat: 6 lei pentru o călătorie și 10 lei pentru toată ziua. Avem în traseu cel puțin 100 de obiective interesante la care se adaugă și roata panoramică amplasată în zona Poarta 1”, a declarat Bogdan Niță, directorul CT BUS Constanța.
Pentru ca plimbarea să fie și mai interesantă, pasagerii au la dispoziție și aplicația ,,CITY TOUR’’, un ghid text și audio, disponibil în “MAGAZIN PLAY” sau ,,APPLE STORE’’.

La bordul autobuzelor etajate călătorii dispun de conexiune gratuită la reţeaua Wi-Fi și pot accesa aplicația prin scanarea codul QR de pe spătarul scaunului.  

Aplicația gratuită,,CITY TOUR’’ sincronizează poziția telefonului cu sistemul GPS al autobuzului, iar în momentul atingerii punctelor de interes predefinite, ghidul audio pornește automat. 

Prețul unei călătorii este de 6 lei, iar biletele pot fi achiziționate de la șoferul autobuzului etajat. Există și varianta achiziționării unui bilet la costul de 10 lei, valabil toată ziua, în orice autobuz etajat.
Linia CITY TOUR este deservită, pentru început, de 6 autobuze etajate, cu o frecvență de 25 de minute, în intervalul orar 09:00-18:00.