Răsăuțeanu: Constănțenii trebuie să plătească o gigacalorie mai ieftină

Consilierul Local, Costin Răsăuțeanu a declarat că cetățenii trebuie să plătească facturi mai mici la încălzire

Răsăuțeanu: Constănțenii trebuie să plătească o gigacalorie mai ieftină


Consilierii locali au aprobat vineri, 22 ianuarie a.c., proiectul privind înființarea noii societăți de termoficare a Constanței. Consilierul local, Costin Răsăuțeanu a lăudat măsurile luate de către administrația anterioară și a recomandat actualei administrații continuarea și optimizarea acelor măsuri, acuzând consilierii locali PNL din mandatul trecut că au votat împotriva acestor măsuri.

"Constănțenii trebuie să plătească o gigacalorie mai ieftină! În ședința consiliului local de astăzi, grupul Partidului Social Democrat a votat PENTRU înființarea noii societăți de termoficare a orașului. 
Este o etapă obligatorie pentru a accesa banii europeni necesari modernizării sistemului centralizat de furnizare a energiei termice! 
În 2019 am aprobat în consiliul local strategia de termoficare a municipiului Constanța care cuprinde toți pașii necesari pentru a avea un nou CET și pentru a moderniza întreg sistemul de termoficare.
Înființarea societății de termoficare care va prelua serviciul public de transport, distribuție și furnizare a energiei termice face parte din strategia de termoficare. 
De altfel, toți pașii prevăzuți în strategia de optimizare a serviciului public de alimentare în sistem centralizat a energiei termice trebuie respectați, astfel încât procesul de modernizare început de administrația PSD să continue!
Spre deosebire de “colegii” de la PNL care, în 2019, au votat ÎMPOTRIVA începerii procesului de modernizare a sistemului de termoficare, noi, consilierii PSD, vom susține orice demers care vizează reformarea și eficientizarea acestuia, astfel încât cetățenii să plătească facturi mai mici la încălzire.
Consilierii PSD vor sprijini fără echivoc proiectele importante de interes major ale orasului nostru!", a transmis Costin Răsăuțeanu.