Făgădău: Urmează cea mai importantă investiție în infrastructură la Constanța din ultimii 30 de ani

Primarul Constanței s-a întâlnit cu reprezentanții companiilor deținătoare de utilități pentru a stabili planul de lucru al celor mai importante proiecte

Făgădău: Urmează cea mai importantă investiție în infrastructură la Constanța din ultimii 30 de ani


Primarul municipiului Constanța s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții companiilor deținătoare de utilități pentru a stabili planul de lucru al celor mai importante proiecte ce vor demara în orașul nostru în perioada imediat următoare.

Două dintre acestea vizează schimbarea magistralelor vechi de peste 70 de ani și a aducțiunilor pe aproape 14 km în zonele bd. Aurel Vlaicu, bd. Tomis și a străzilor Vârful cu Dor, Cumpenei, Dezrobirii, Răsuri, Fulgerului, I.L. Caragiale.
Urmează cea mai importantă investiție în infrastructură la Constanța din ultimii 30 de ani. Compania de apă, cel mai mare operator public regional din Sud-Estul Europei, RAJA S.A., la care municipiul Constanța este acționar, are în implementare proiecte de 700 de milioane de euro. De asemenea, municipiul Constanța are multe proiecte cu fonduri europene în infrastructură: bulevardele 1 Decembrie, Alexandru Lăpușneanu, 1 Mai, Șoseaua Mangaliei, zona centrală, etc. Toți cei din această sală suntem parteneri. Vrem să ne mândrim cu ceea ce face fiecare dintre noi. Avem mult de muncă și suntem într-un ecosistem interdependent, așa că, de multe ori ceea ce spune consultantul, ceea ce este în studiul de fezabilitate sau de prefezabilitate, chiar de multe ori ceea ce este în proiectul tehnic nu se regăsește în realitate. Pentru că vorbim de investiții majore, vreau să construim grupuri de lucru active, dinamice, astfel încât orice apare în teren să fie știut de fiecare dintre noi. Trebuie să ne considerăm unii pe ceilalți parteneri, direct interesați, să considerăm fiecare proiect ca fiind al nostru, al tuturor, și de fiecare dată când apare o problemă să fim proactivi și să rezolvăm acea problemă cât mai repede. Este un exercițiu cu birocrația pe care noi înșine ne-am născut-o”, a declarat Decebal Făgădău.

La întâlnire au participat toate companiile implicate în derularea acestor proiecte la nivelul municipiului Constanța: Confort Urban, RAJA S.A., RCS&RDS, E-Distribuție Dobrogea, Poliția Locală, Direcția Servicii Publice, Distrigaz, CT BUS și RADET.
Decebal Făgădău le-a mulțumit celor prezenți pentru că au pus la dispoziția municipalității toate informațiile pe care le au, iar acum există o echipă comună de lucru și Constanța se îndreaptă cu pași repezi către Acordul Unic.

Vreau să știe toată lumea că în municipiul Constanța sunt oameni profesioniști și serioși. Vreau ca ceea ce am muncit împreună în aproape patru ani de zile, să construim un mediu transparent, corect și sănătos să fie îmbrățișat și înțeles de toată lumea. Operatorii economici sunt bine-veniți în Constanța la orice licitație”, a conchis Decebal Făgădău.