Pfizer pregătește doza 4 a serului anti-COVID-19

Compania farmaceutică Pfizer pregătește administrarea dozei cu numărul 4 a serului anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut de către șeful instituției private din SUA, Albert Bourla.

Pfizer pregătește doza 4 a serului anti-COVID-19


Compania farmaceutică Pfizer pregătește administrarea dozei cu numărul 4 a serului anti-COVID-19, potrivit Washington Post. Anunțul a fost făcut de către șeful instituției private din SUA, Albert Bourla.

Miercuri, directorul executiv de la Pfizer a anunțat că se pregătește administrarea celei de-a doua doze booster anti-COVID, pe fondul răspândirii variantei Omicron a SARS-COV-2. Inițial, doza 4 era stabilită să fie administrată la 12 luni de la doza 3, însă intervalul de timp ar urma să fie redus semnificativ, potrivit companiei listate la bursa din New York.
„Când vom avea datele în timp real, vom determina dacă doza 3 este eficientă în cazul Omicron și pentru ce perioadă. În al doilea rând, cred că vom avea nevoie de doza 4″, a declarat Bourla, pentru CNBC.
Astfel, doza 4 ar putea fi adminsitrată mai devreme decât s-a crezut inițial, notează CNBC.
Până în prezent, aproximativ 40 de persoane au fost depistate în SUA cu varianta Omicron. Toate au fost fie asimptomatice, fie cu forme medii, potrivit datelor oficiale. De asemenea, la nivel internațional, Omicron a fost raportată în 57 de țări, scrie B1TV.