PNL depune un amendament pentru eliminarea impozitării cu 10 la sută a concediilor medicale

Grupul parlamentar PNL va depune un amendament pentru eliminarea impozitării cu 10 la sută a concediilor medicale, a anunţat, luni, senatoarea Nicoleta Pauliuc.

PNL depune un amendament pentru eliminarea impozitării cu 10 la sută a concediilor medicale
Sursa foto: Facebook


Grupul parlamentar PNL va depune un amendament pentru eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale, a anunţat, luni, senatoarea Nicoleta Pauliuc, care a participat la dezbaterea "Cancerele în rândul femeilor - direcţii de acţiune pentru îmbunătăţirea prevenţiei, a diagnosticului precoce şi a accesului timpuriu la tratament", cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului.

Pauliuc a menţionat că preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, care a participat şi el la evenimentul organizat la Senat, susţine, la rândul său, acest demers, potrivit Agerpres.
Ea a precizat că amendamentul vizează nu numai pacientul oncologic, ci şi o serie alte de categorii, precum concediul de maternitate şi risc maternal, pentru îngrijirea copilului bolnav.
"Astăzi, în Parlamentul României, în comisiile de specialitate, în Comisia de buget-finanţe şi Comisia de muncă, grupul PNL depune un amendament pentru eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale. Nu putem accepta ca în momentul în care un pacient oncologic se îmbolnăveşte, merge la tratament, concediul medical pe care statul i-l dă pentru susţinerea ca el să meargă mai departe şi să obţină victoria cu acest diagnostic să fie impozitat", a transmis Nicoleta Pauliuc.