Orban: Am oprit creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19

Premierul Ludovic Orban afirmă că din rezultatele testărilor efectuate în ultimele cinci zile pentru COVID-19 se constată o stopare a creşterii şi chiar "o oarecare tendinţă de plafonare"

Orban: Am oprit creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19


Premierul Ludovic Orban afirmă că din rezultatele testărilor efectuate în ultimele cinci zile pentru COVID-19 se constată o stopare a creşterii şi chiar "o oarecare tendinţă de plafonare".

Primul ministru adaugă însă că nu poate afirma dacă România a intrat pe aşa-numitul "platou" în ceea ce priveşte îmbolnăvirile, care presupune o stabilizare la un anumit nivel a numărului de noi diagnostice.
"Trebuie să vă spun prudent că a existat un risc, în ultimele două săptămâni, de intrare pe o progresie geometrică (în privinţa numărului de cazuri - n.r.). Pe rezultatele testărilor pe ultimele 5 zile, constatăm că am oprit această creştere, ba chiar este o oarecare tendinţă de plafonare a numărului de cazuri, dar nu putem spune încă dacă am intrat pe platou. Obiectivul nostru este să intrăm cât mai rapid pe platou. Tocmai de aceea, pe lângă deciziile care existau anterior, am decis să suplimentăm măsurile", a afirmat Orban.
Şeful Executivului a precizat că autorităţile urmăresc "cu maximă atenţie” efectele acestor decizii.
Ludovic Orban a precizat că numărul zilnic de teste efectuate nu a scăzut şi că acest număr este legat de algoritmul în baza căruia se face testarea unor persoane, algoritm stabilit în urma consultărilor cu specialiştii în domeniul sanitar.