Podul clădirii Palatului Arhiepiscopal din Constanța nu avea autorizație de construcție

City-Managerul municipiului Constanta, Felicia Ovanesian a declarat astazi ca nu exista autorizație de construire pentru podul clădirii Palatului Arhiepiscopal din Constanța.

Podul clădirii Palatului Arhiepiscopal din Constanța nu avea autorizație de construcție
Foto: Claboo Media


City-Managerul municipiului Constanta, Felicia Ovanesian a declarat astăzi ca nu există autorizație de construire pentru podul clădirii Palatului Arhiepiscopal din Constanța.

„Din verificările efectuate până în acest moment, nu există autorizație de construire sau nu a existat pentru podul clădirii de pe Arhiepiscopie, nr. 23. Din informațiile obținute în cursul zilei de ieri, care le puteți verifica pe Google, supraetajarea neautorizată a fost edificată în anul 2007 sau în jurul anului 2007. La nivelul municipiului Constanța, în evidențele primăriei, pentru locația Arhiepiscopiei nu mai există vreo autorizație emisă pentru construire din anul 2000”, a spus Ovanesian.
În acest context, întrebată dacă Arhiepiscopia Tomisului mai poate fi sancționată, Ovanesian a precizat că faptele au fost prescrise.
„Ultima autorizație eliberată este 3839 din 4/13/2000, care are obiect refacerea împrejmuire la clădirea Arhiepiscopiei Tomisului. Nu a fost sancționată (n.r. Arhiepiscopia), nici măcar o dată verificată. Dacă este real că lucrările neautorizate au fost realizate în anul 2007, nici măcar nu mai pot fi sancționați, este prescris dreptul de a aplica vreo sancțiune pentru lucrări edificate în 2007. Puteau să conteste în trei ani. Vi se pare etic să dau bani să se facă ceva ce nu a fost niciodată autorizat? Vorbesc din perspectiva Feliciei Ovanesian, nu a autorităților locale. Nu mi se pare etic, dovadă ce se întâmplă cu lucrările neautorizate”, a mai spus Felicia Ovanesian.