Vergil Chiţac câştigă un nou mandat de primar al Constanţei

Actualul primar PNL al Constanţei, Vergil Chiţac, a câştigat un nou mandat, surclasându-i cu circa nouă procente pe contracandidaţii săi Stelian Ion (ADU) şi Horia Constantinescu (PSD).

Vergil Chiţac câştigă un nou mandat de primar al Constanţei


Actualul primar PNL al Constanţei, Vergil Chiţac, a câştigat un nou mandat, surclasându-i cu circa nouă procente pe contracandidaţii săi Stelian Ion (ADU) şi Horia Constantinescu (PSD), potrivit ultimelor rezultate parţiale furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Vergil Chiţac (PNL) conduce cu 29,48% din voturile alegătorilor, el fiind urmat de candidatul Alianţei Dreapta Unită (ADU), Stelian Ion, care a obţinut 20,9% şi de candidatul PSD, Horia Constantinescu, 20,55%.
"Dragi constănţeni, vă mulţumim pentru încredere. După cum am promis, continuăm lucrurile bune începute împreună!", a scris Vergil Chiţac pe pagina sa de Facebook.
După ce a votat, Vergil Chițac a declarat că „am votat pentru continuitate, pentru că proiectele de care are nevoie Constanța nu se pot face de pe o zi pe alta. Ele necesită timp. De cele mai multe ori, exced un mandat de primar. (...) Au fost 3 ani de muncă asiduă și nu trebuie irosiți. De aceea mizez pe continuitate și mai mult decât atât, mai presus de toate, nu avem voie să ne întoarcem de unde am plecat în 2020. La alegerile pentru locale, pentru Consiliul Județean am votat pentru oameni care au experiență administrativă, care știu să valorifice potențialul județului Constanța, care e foarte mare. Oameni care știu să facă echipe și care vor să aducă normalitate la Consiliul Județean”, a declarat, la ieșirea de la urne, Vergil Chițac.
La nivelul județului Constanța, s-au prezentat la vot 49,30% dintre cetățeni.