Mii de constănţeni, programaţi pentru vaccinarea anti-COVID la o adresă greşită

Mai mulți constănțeni au fost programați pentru vaccinarea anti-Covid la o adresă greșită.

Mii de constănţeni, programaţi pentru vaccinarea anti-COVID la o adresă greşită


Mai mulți constănțeni au fost programați pentru vaccinarea anti-Covid la o adresă greșită. Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a anunțat că este vorba despre o eroare a platformei de programare care va fi remediată în scurt timp.

Constănțenii care s-au programat pentru vaccinarea anti-Covid au primit prin email confirmarea și o adresă la care urmează să meargă pentru realizarea imunizării. Autoritățile au realizat că adresa trecută în email este greșită și i-au anunțat pe constănțeni unde urmează să se vaccineze.
Eroarea aparține platformei și va fi remediată rapid, promit autoritățile.
„Din cauza unei inadvertențe tehnice, în platforma de programare pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, cei care au primit confirmare de programare pe e-mail au fost informați că se vor vaccina pe Bulevardul Mamaia 96. Pentru o informare corectă și pentru evitarea unor situații neplăcute, facem următoarea mențiune: centrul de vaccinare este la Sistemul Militar Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) de pe Stadionul Portul, lângă spitalul CF Port (Bulevardul 1 Mai 3-5). Începând de vineri, s-au făcut demersuri pentru modificarea adresei centrului în platforma națională dedicată programării pentru vaccinare. Problema va fi remediată în scurt timp”, a anunțat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.
Consilierul local, Costin Răsăuțeanu, i-a cerut public, acum două zile, primarului Constanței, Vergil Chițac, să deschidă urgent centrele de vaccinare și să respecte legea. Răsăuțeanu atrage atenția că această etapă de vaccinare a populației este foarte importantă pentru revenirea la normalitate.
"Deschideți urgent centrele de vaccinare, domnule primar! Respectați legea!
Astăzi era ziua când trebuia să finalizați dotarea centrelor de vaccinare cu logistica necesară. Orașele mari sunt deja pregătite.
Mă întreabă constănțenii cand și unde se pot vaccina. 
Ati anunțat organizarea a doua centre de vaccinare. Două? Credeți că este suficient? 
De altfel, centrul de la Pavilionul Expozițional pe care trebuia să îl aveți gata, este GOL! 
Este exact radiografia stadiului de pregătire. 
Vă solicit să citiți ordinul comun privind organizarea centrelor de vaccinare. Cred că e timpul să vă preocupe și aspectele serioase legate de orasul nostru. 
În ultimele zile am văzut ca agenda vă este ocupată de “demolări“, “ demontari”, “donații”. 
Din păcate, prietenii dumneavoastră din guvern joacă “leapșa” cu românii. Iar la nivel local, văd doar declarații. Nimic concret!
Solicitați primului ministru să emită urgent cadrul legal pentru decontarea cheltuielilor! Nu stați cu mâinile in sân! 
Asigurați-vă că banii pentru cadrele medicale(medici, asistenți) implicate în acest proces de vaccinare vor ajunge la timp. 
Dacă pentru un proiect de sănătate în regim de urgentă, acționați cu stângăcie și luati măsuri cu întârziere, mă întreb cum veți acționa pentru sprijinul celor din HORECA sau pentru redeschiderea școlilor. 
Această etapă de vaccinare a populației este foarte importantă pentru revenirea la normalitate! Centrele de vaccinare pregătesc terenul pentru eliminarea restricțiilor! De ce pierdeți timpul?", spune Costin Răsăuțeanu.