Polițiști atacați și răniți într-un conflict cu zeci de romi, în Satu Mare

Mai multe persoane au fost rănite în urma unui conflict între locuitorii cartierului și forțele de ordine. Cel puțin un polițist a fost transportat la spital după ce urechea i-a fost retezată de unul dintre scandalagii.

Polițiști atacați și răniți într-un conflict cu zeci de romi, în Satu Mare
Foto: PresaSM


Mobilizare de forțe în cartierul de rromi din localitatea Petea, județul Satu Mare. Mai multe persoane au fost rănite în urma unui conflict între locuitorii cartierului și forțele de ordine. Cel puțin un polițist a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe după ce urechea i-a fost retezată de unul dintre scandalagii, informează PresaSM.

Aproximativ 50 de oameni au atacat polițiștii și jandarmii. Unul dintre romi ar fi avut inclusiv o drujbă asupra sa. Oamenii legii s-au văzut nevoiți să folosească armamentul din dotare și au tras cu pistolul cu bile de cauciuc în direcția bărbatului care avea asupra sa drujba.

În momentul în care unul dintre polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale a încercat să îl imobilizeze pe unul dintre scandalagii, colegul său care i-a venit în sprijin a fost rănit. Polițistului i-a fost retezată urechea de unul dintre participanții la conflict. Acesta urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale.