Fostul director al Administrației Penitenciarelor Claudiu Bejan, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Mamaia

Claudiu Bejan, fostul director al Administrației Penitenciarelor, a fost găsit decedat, astăzi, într-o cameră de hotel din Mamaia. Acesta ar fi făcut un infarct.

Fostul director al Administrației Penitenciarelor Claudiu Bejan, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Mamaia


Claudiu Bejan, fostul director al Administrației Penitenciarelor, a fost găsit decedat, astăzi, într-o cameră de hotel din Mamaia. Acesta ar fi făcut un infarct. Trupul neînsuflețit a fost descoperit în baia camerei de hotel, în jurul orei 12.30. Oficialul era cunoscut cu mai multe probleme de sănătate, mai ales cu probleme cardiace.

"Astăzi, în jurul orei 12.20, polițiștii Secției 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, într-o cameră de hotel situat pe bulevardul Mamaia, a fost găsit un bărbat decedat. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat persoana în cauză ca fiind un bărbat, de 54 de ani. Pe trupul neînsuflețit nu au fost constatate urme vizibile de violență. Cadavrul a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale", au transmis reprezentanții IPJ Constanța.
Claudiu Cătălin Bejan a fost director general al Adminstraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) începând cu 2013 până în 2016, când s-a pensionat. Înainte de a conduce ANP, din februarie 2010 până în mai 2012 a fost director adjunct la Penitenciarul Poarta Albă.   
„Ministerul Justiţiei îşi exprimă regretul pentru trecerea în eternitate a domnului chestor de poliţie penitenciară (r) Cătălin Claudiu BEJAN, fost director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Pe parcursul activităţii sale, sistemul penitenciar românesc a cunoscut o reală dezvoltare, cariera domniei sale constituind un reper pentru corpul profesional al poliţiştilor de penitenciare”, se arată într-un mesaj de condoleanţe al Ministerului de Justiţie.   
Catalin Claudiu Bejan şi-a început cariera ca ofiţer instructor, în septembrie 1995, la Penitenciarul Slobozia, de unde, în mai 1997 a ajuns la ANP pe un post de consilier juridic, pe care l-a ocupat până în octombrie 2002.
În prezent, Claudiu Bejan era director la Secretariatul General al Guvernului. Anterior a fost consilier al ministrului Justiției, Ana Birchall, conform declarației de avere din 2020.