Intervenţie în avanportul Constanţa pentru salvarea unui vapor străin care este în pericol de scufundare

Două nave ale Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) au intervenit duminică, la un vapor aflat în avanportul Constanţa, care avea probleme de manevrabilitate din cauza furtunii.

Intervenţie în avanportul Constanţa pentru salvarea unui vapor străin care este în pericol de scufundare
Sursa foto: ARSVOM/facebook.com


Două nave ale Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) au intervenit duminică, timp de mai multe ore, la un vapor aflat în avanportul Constanţa, care avea probleme de manevrabilitate din cauza furtunii.

ARSVOM a informat, printr-un comunicat de presă, că, în dimineaţa zilei de duminică, instituţia a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) şi i s-a solicitat să intervină la o navă cu probleme de manevrabilitate.
Nava Mecit Kaptan, sub pavilion Barbados, aflată în avanport, necesita ajutor deoarece avea probleme de manevrabilitate.

"Din cauza vremii nefavorabile şi a vântului foarte puternic, nava Artemis, din cadrul ARSVOM, a reuşit cu greu să se desprindă de la mal şi să se deplaseze în direcţia indicată. La ora 05:10 a plecat din Dana77, spre nava cu probleme, fiind coordonată de către VTS şi MRCC. Pe tot parcursul zilei, nava Sar Artemis a acordat asistenţă navei Mecit Kaptan. În sprijinul navei Artemis, prin ordinul Căpităniei Zonale Constanţa, a fost alertată şi nava R/M BRIZO, aparţinând tot Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, care a stat în aşteptare, ca, în caz de nevoie, să intervină", reiese din comunicat.
Conform sursei citate, deoarece nava Mecit Kaptan nu prezintă probleme de flotabilitate, după o misiune de nouă ore, Căpitănia Zonală Constanţa a dispus întoarcerea navelor Sar Artemis şi R/M BRIZO, din cadrul ARSVOM, la bază.