Accident feroviar la Orleşti; o persoană a decedat şi alte patru sunt rănite

O persoană a decedat şi alte patru, între care doi minori, au fost rănite, joi seara, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată din localitatea Orleşti.

Accident feroviar la Orleşti; o persoană a decedat şi alte patru sunt rănite
Foto: ISU Vâlcea


O persoană a decedat şi alte patru, între care doi minori, au fost rănite, joi seara, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată din localitatea Orleşti, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru, a precizat că la locul accidentului se intervine cu trei ambulanţe SMURD, două autospeciale de descarcerare şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare de la detaşamentele de pompieri Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani.
"După sosirea la locul intervenţiei, echipajele operative au constatat că în urma accidentului au rezultat cinci victime, toate din autoturism, dintre care una decedată. Celelalte patru, doi adulţi şi doi copii, sunt neîncarcerate şi conştiente. Echipajul SMURD Drăgăşani a preluat o victimă, de sex masculin, minor, de cod galben, şi o transportă către UPU Vâlcea, iar echipajul SMURD Măciuca a preluat un pacient adult, de sex masculin, cu politraumatisme - cod roşu, care este transportat la UPU Vâlcea. Celelalte două victime, de cod galben, una de sex masculin, adultă, şi alta de sex feminin, minoră, au fost preluate de ambulanţele SAJ şi transportate la UPU Vâlcea", a transmis reprezentantul ISU Vâlcea.
Albinaru a adăugat că niciunul din cei aproximativ 50 de pasageri care se aflau în tren, un Regio Expres care circula pe ruta Caracal-Sibiu, nu a necesitat îngrijiri medicale.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au precizat că persoana decedată este o femeie de 45 de ani, care se afla pe scaunul din faţă dreapta, toate victimele fiind din judeţul Braşov.