Primul lanț hotelier de lux din România, Kempinski Poiana Brașov va fi inaugurat în 2026

Complexul de munte Kempinski Poiana Brașov va fi primul hotel cu cinci stele din regiunea Transilvaniei și prima adresă Kempinski din România.

Primul lanț hotelier de lux din România, Kempinski Poiana Brașov va fi inaugurat în 2026


Kempinski Hotels a dezvăluit cea mai recentă adăugire la constelația europeană: un complex de schi contemporan care va transforma stațiunea Poiana Brașov într-o destinație de neratat pentru călătorii dornici de aventură. Cu 120 de camere pentru oaspeți, complexul de munte Kempinski Poiana Brașov va fi primul hotel cu cinci stele din regiunea Transilvaniei și prima adresă Kempinski din România.

Proiectul de 70 de milioane de euro marchează prima incursiune a dezvoltatorului cu sediul în București, Rock Holding, în spațiul ospitalității de lux, după dezvoltarea cu succes a unei colecții de proiecte rezidențiale de înaltă calitate în capitala României. Managementul companiei care dezvoltă proiectul este asigurat de către Mircea Cotigă cu suportul lui Mircea Drăghici, managing partner la Est Hospitality, unul dintre cei mai experimentați consultanți din industria ospitalității, cu o experiență de peste 20 de ani pe piața de profil, de la management hotelier la realizarea de studii de piață, selecție de operatori hotelieri sau strategie de dezvoltare.
”Prezența lanțului hotelier Kempinski validează destinația Brașov ca primă opțiune pentru sporturile de iarnă și denotă cât de importantă este prezența unui aeroport internațional în proximitate. Proiectul viitor va cuprinde facilități caracteristice unui complex turistic de cinci stele, incluzând mai multe restaurante și un centru de spa conform standardelor internaționale. Proiectul a reușit să parcurgă cu succes toate formalitățile de planificare urbană, iar construcția urmează să înceapă în viitorul apropiat. Acest nou proiect de lux, aliniat cu clasificările internaționale, este situat în zona centrală a Poianei Brașov. Pe de altă parte, va fi primul hotel din România care aparține unui brand de lux”, declară Mircea Drăghici, managing partner Est Hospitality.
”Munții din regiunea Brașovului sunt unii dintre cei mai spectaculoși din lume și suntem încântați că am găsit o nouă destinație pentru Kempinski în Poiana Brașov”, a declarat Bernold Schroeder, CEO Kempinski Group și President of the Management Board Kempinski AG. ”Ne dorim ca împreună cu Rock Holding să implementăm cele mai ridicate niveluri de lux pe scena ospitalității din regiune și să oferim o experiență cu adevărat de cinci stele tuturor turiștilor care vor alege România.”
Cele 120 de camere și suite la malul lacului în hotelul principal vor fi completate de facilități extinse de spa și wellness, care vor exploata puterile vindecătoare ale peisajului montan, în timp ce trei restaurante vor prezenta aromele bucătăriei românești și internaționale. Un centru de conferințe și un spațiu de evenimente cu priveliști montane uluitoare oferă o pânză albă pentru evenimente corporate spectaculoase și nunți de vară.
În spatele unei fațade elegante și contemporane, hotelul promite o estetică minimală și naturalistică, cu materiale de construcție naturale, linii organice fluide și interioare care reflectă peisajul Munților Carpați.
”Poiana Brașov este fără îndoială una dintre cele mai atrăgătoare părți ale României și are un mare potențial de dezvoltare”, spune Mircea Cotiga, CEO și Fondator, Rock Holding. ”Viziunea noastră pentru Kempinski Poiana Brașov este de a crea un refugiu montan luxos unde vizitatorii pot alege să facă cât sau cât de puțin doresc, cu o serie de facilități în interior și o abundență de activități în aer liber la doar un pas. Hotelul Kempinski va oferi cazare de lux oricui caută o bucată de paradis în Munții Carpați”.
Poiana Brașov este o poartă către unele dintre cele mai captivante peisaje din Europa Centrală și o atracție pentru iubitorii de activități în aer liber. În zilele lungi de vară, traseele bine marcate dintre pădurile dese de brad și poienile montane acoperite cu flori sălbatice atrag drumeți, cicliști și călăreți, în timp ce vârfurile acoperite de zăpadă îi atrag pe schiori și snowboarderi din întreaga Europă în fiecare iarnă.
”Colecția noastră în creștere de stațiuni montane europene reflectă creșterea cererii din partea oaspeților pentru vacanțe care îi înglobează în lumea naturală și oferă o pânză albă pentru aventuri active", adaugă Bernold Schroeder. "De la vacanțe de schi în zăpadă la evadări aventuroase de vară, Poiana Brașov oferă o destinație pe tot parcursul anului pentru activități în aer liber”.
Oaspeții care se cazează la complexul de munte Kempinski Poiana Brașov vor avea acces direct la aproape 24 de kilometri de pârtii de schi pe flancurile Masivului Postăvarul, una dintre cele mai pitorești zone sălbatice din Europa Centrală. Orașul medieval apropiat Brașov adăpostește biserici gotice, străzi pietruite și case baroce care evocă esența Transilvaniei. În mai puțin de 45 de minute, oaspeții pot ajunge la unele dintre cele mai remarcabile atracții ale României, inclusiv Castelul Bran, locul de naștere al Contelui Dracula, turlele de basm ale Castelului Peleș și zidurile puternice ale Cetății Râșnov.
Zboruri directe din orașe precum Dubai, Londra, Bruxelles, Barcelona, Munchen, Stuttgart, Tel Aviv și Geneva deservesc noul Aeroport Internațional Brașov -Ghimbav, la doar 30 de minute de condus de hotel, în timp ce la Aeroportul Internațional București se poate ajunge în 2 ore și jumătate.