Voucherele de vacanță pot fi folosite și după data expirării

Voucherele de vacanță pot fi utilizate chiar și pentru sejururi programate după termenul limită de valabilitate.

Voucherele de vacanță pot fi folosite și după data expirării


Mulți români au vouchere de vacanță însă nu mereu reușesc să le fructifice până la data la care ele expiră. Pandemia de coronavirus a fost un prilej ca valabilitatea voucherelor să fie extinsă. Puțini știu însă că voucherele chiar pot fi folosite după data expirării dacă folosiți un mic truc. Voucherele de vacanță pot fi utilizate chiar și pentru sejururi programate după termenul limită de valabilitate.

De exemplu, dacă voucherele de vacanță expiră pe data de 10 iunie 2024, puteți rezerva sejurul pe 9 iunie 2024 pentru august 2024 sau chiar decembrie 2024.
Tichetele de vacanță pot fi folosite numai în România, iar procedura este una extrem de simplă: beneficiarul voucherului alege hotelul, pensiunea sau vila unde dorește să meargă în concediu verifică dacă unitatea de cazare selectată este pe lista partenerilor care acceptă vouchere de vacanță, face rezervarea și achită folosind cardul primit, scrie money.ro.
Prelungirea valabilității voucherelor de vacanță nu este posibilă. Singura excepție a fost perioada pandemică, în care s-a prelungit valabilitatea voucherelor emise între 1 ianuarie 2019 și 31 decembrie 2020 până la data de 30 iunie 2022 (conform Ordonanței de Urgență nr. 131/2021).
Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 8/2009, angajații din instituțiile publice beneficiază de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei de angajat pe an, sumă care a crescut la 1.600 de lei, începând cu 1 ianuarie 2024.
Sunt eligibili pentru tichetele de vacanță doar acei angajați care activează în domeniul public și au un salariu de maximum 8.000 de lei.