Regele Charles, diagnosticat cu o formă de cancer

Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat luni Palatul Buckingham

Regele Charles, diagnosticat cu o formă de cancer


Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat luni Palatul Buckingham într-un comunicat citat de Reuters.

Regele Charles al III-lea are o "formă de cancer", descoperită în timpul operaţiei de prostată la care a fost supus în urmă cu aproximativ zece zile şi a început un tratament fără să prevadă încetarea activităţilor sale, a indicat Palatul Buckingham.
Palatul nu a dat detalii despre forma de cancer, dar o sursă regală a afirmat că nu este vorba de prostată, menţionează Reuters.
"În cursul recentei intervenţii în spital la care a fost supus regele pentru o hipertrofie benignă de prostată, s-a constatat o problemă distinctă" şi "teste ulterioare au identificat o formă de cancer", se arată în comunicatul care precizează că suveranul "va continua să se ocupe de treburile statului", notează AFP.
Regele Charles al Marii Britanii, în vârstă de 75 de ani, îşi va amâna sarcinile publice în timp ce urmează un tratament, a precizat ulterior Palatul Buckingham.
Charles, care a devenit rege în septembrie 2022 după moartea mamei sale Regina Elisabeta, este "pe deplin pozitiv" în ceea ce priveşte tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină pe deplin la îndatoririle publice cât mai curând posibil, a indicat palatul.
"Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente programate, în cursul cărora a fost sfătuit de medici să-şi amâne sarcinile publice", a menţionat palatul. 
"Pe tot parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de afaceri de stat şi documente oficiale, ca de obicei", notează sursa citată.