Robert Diaconeasa, de vorbă cu copiii și tinerii din Constanța, despre implicare civică și voluntariat

Robert Diaconeasa, jurnalist, creator digital și vlogger, s-a aflat pentru o zi în Constanța, în compania elevilor de la Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân”, precum și a voluntarilor, la un workshop.

Robert Diaconeasa, de vorbă cu copiii și tinerii din Constanța, despre implicare civică și voluntariat


Robert Diaconeasa, jurnalist, creator digital și vlogger DaddyCool.ro, s-a aflat pentru o zi în Constanța, în compania elevilor de la Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân”, precum și a voluntarilor Time to Impact – CNMB, GLT și FONT Constanța, la un workshop despre implicare civică și voluntariat organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța la Complexul Sportiv Tomis.

"La invitația domnului director prof.dr. Vasile Nicoară, a doamnei diriginte prof. Alina Teodora Chiriac și a elevei Sara Resul, am discutat cu mult drag, în prima parte a zilei, cu elevii clasei a V-a A de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța, care au fost tare curioși, energici și drăgălași, m-au asaltat cu întrebări despre acțiuni de caritate, voluntariat, social media, vlogging, subscriberi, călătorii, vedete din țară și din străinătate și am fost plăcut surprins de creativitatea și prospețimea lor! La rândul meu, le-am povestit despre familia mea, proiectele și campanile mele prin întreaga țară, împărțind cadouri și alimente pentru sute de copii din sate uitate de lume!", a declarat Robert Diaconeasa.

"Te urmăresc pe Instagram și mi se pare fantastic să îți faci timp să faci fapte bune, să poți și să vrei să ajuți atâția oameni nevoiași!  Cum te simți să fii un model pentru părinți și copii? Nu ți-e frică de greșeli? Nu obosești?”, „Cum vrei să influențezi viețile celor din jur? Ce înseamnă să fii influncer? ”, „E cool să fii vlogger? Ce înseamnă să fii un tată cool?”, au întrebat Sara, Maria și Tasis.

La invitația Florinei Cristache, directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, binecunoscutul jurnalist a continuat în partea a doua a zilei discuțiile avute cu micii mirciști de gimnaziu, de data aceasta cu bobocii de liceu de la Clubul de Inițiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT – CNMB, precum și cu voluntarii GLT și FONT Constanța. Împreună cu jurnalista Laura Stroe - fondatoarea proiectului ,,Experiențe Dobrogene”, jurnalista Auris Luca -fondatoarea Discover Dobrogea și Asociația Dobrogea de Patrimoniu, ghidul turistic Diana Slav - fondatoarea Constanta Walking Tour with Diana Slav și prof. Ionela Simula, coordonatoarea IMPACT –  CNMB, Florina Cristache, gazda evenimentului și Robert Diaconeasa, invitatul special, au împărtășit ideea de voluntariat ca noblețe, ca bunătate, ca implicare civică, acțiuni de caritate alături de oameni de fapte bune, oameni care își iubesc orașul, județul și țara și care și-au petrecut finalul anului trecut dăruind fie haine, alimente, chiar și un zâmbet, oameni-suflet care au făcut și fac minuni, în continuare, pentru familiile defavorizate.