Elevii mirciști, în dialog cu Alina Pangrate, consilier Avocatul Copilului

De Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală, elevii mirciști, în dialog cu Alina Pangrate, consilier Avocatul Copilului a fost în mijlocul elevilor pentru a le vorbi despre fenomenul de bullying.

Elevii mirciști, în dialog cu Alina Pangrate, consilier Avocatul Copilului


Cu ocazia Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școală, la invitația directorului Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, prof.dr. Vasile Nicoară, și a profesorilor Adriana Ghețea, Adina Bătrânca și Cora Simona Târhoacă, doamna Alina Pangrate, consilier în cadrul Domeniului privind apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului al instituției Avocatului Poporului - Biroul Teritorial Constanța, a fost în mijlocul elevilor claselor a VI-a C, a V-a A și a V-a C pentru a le vorbi despre asemănările și deosebirile dintre fenomenul de bullying și violența școlară.

"Elevii manifestă, în general, un real interes față de cazurile de bullying. Indiferent că este vorba despre intimidare verbală sau fizică sau agresiuni corporale, violența în școli este, din păcate, prezentă în viața cotidiană a elevilor. Violența în mediul școlar poate apărea atât între elevi, cât și în raportul elev - profesor.
Nu este prima dată când mă aflu în mijlocul elevilor mirciști la orele de dirigenție. Am mai fost invitată și de către doamna prof. Alina Chiriac, la clasa a V-a A, în decembrie 2021. Am comunicat elevilor și de data aceasta informații referitoare la activitatea domeniului privind apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului, respectiv Avocatul Copilului. Pornind de la expunerea bazei legale de funcționare a instituției, am dezbătut cazuistica Biroului Teritorial Constanța, care are în competența teritorială județele Constanța și Tulcea. Elevii au fost interesați să afle detalii despre factorii implicați în actele de agresiune, metodele și mijloacele de intervenție în mediul școlar. Am apreciat implicarea elevilor și a cadrelor didactice de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, dorința de cunoaștere și propunerea de continuare a acestor întâlniri cu abordarea unor teme propuse de elevi”, a declarat doamna consilier Alina Pangrate., a declarat doamna consilier Alina Pangrate.