Români angajaţi în Italia să spele mandarine cu şampon de vase: Ia uitați ce cumpărăm noi din piață

Un grup de români care lucrează într-o livadă de mandarini din Italia au dezvăluit cum sunt spălate mandarinele. Imaginile au devenit virale pe internet.

Români angajaţi în Italia să spele mandarine cu şampon de vase: Ia uitați ce cumpărăm noi din piață


Mandarine spălate cu „șampon de vase“, în Italia, de muncitori români. Revoltați, oamenii arată ce fructe cumpărăm din piață. Dovada, în videoclipul de mai jos.

Un grup de români care susțin că muncesc în Italia, spun că primesc 7 euro pe oră pentru a spăla mandarinele cu „șampon de vase“, înainte ca acestea să ajungă să fie vândute în piețe sau supermarketuri.
„Ia uitați frații mei ce cumpărăm noi din piață. Astea sunt mandarinele și acum uitați cum le spălăm cu șampon de vase, și după le cumpărăm din piață. Ia uitați aici. Și ne mai dă și 7 euro la oră că îi spălăm mandarinele. Durează o oră să spălăm 10 kilograme de mandarine. Și ei le vând cu 40 de cenți la market. Așa varză sunt italienii. Nouă ne dă 7 euro la oră să spălăm mandarinele și ei le vând cu 40, 50 de cenți“, se aude pe filmare cum spune unul dintre muncitorii români, informează ȘtiriDiaspora.