Ursula von der Leyen: UE trebuie să sporească în continuare presiunea asupra Rusiei

Uniunea Europeană trebuie să sporească în continuare presiunea asupra Rusiei şi să sprijine Ucraina, a declarat vineri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen: UE trebuie să sporească în continuare presiunea asupra Rusiei
Foto: @twitter.com/vonderleyen


Uniunea Europeană trebuie să sporească în continuare presiunea asupra Rusiei şi să sprijine Ucraina, a declarat vineri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează Reuters, citat de Agerpres.

"Trebuie să menţinem creşterea presiunii pe Rusia şi vom continua, evident, sprijinul nostru nezdruncinat pentru Ucraina", a spus şefa executivului comunitar într-o conferinţă de presă comună cu premierul suedez Ulf Kristersson la Kiruna, în nordul Suediei.
Aflată în ţara care a preluat la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a Consiliului UE, Ursula von der Leyen a spus că, de la începerea războiului din Ucraina, Rusia a tăiat 80% din livrările de gaz către Uniunea Europeană, însă blocul comunitar a compensat prin diversificarea surselor de energie.
"A fost depusă o muncă dificilă. Preţul gazului este acum mai mic decât înainte de invazia Rusiei", a spus Von der Leyen.
Rusia a lansat în 24 februarie anul trecut o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o "operaţiune militară specială de denazificare" a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.