Donald Trump a fost pus oficial sub acuzare de către Camera Reprezentanţilor

Donald Trump a fost pus oficial sub acuzare de către Camera Reprezentanţilor, acuzaţia pricipală fiind incitare la insurecţie în legătură cu atacul asupra Congresului SUA

Donald Trump a fost pus oficial sub acuzare de către Camera Reprezentanţilor


Donald Trump a fost pus oficial sub acuzare de către Camera Reprezentanţilor, acuzaţia pricipală fiind incitare la insurecţie în legătură cu atacul asupra Congresului SUA care s-a petrecut, miercuri, 6 ianuarie 2021.

Camera Reprezentanților a votat pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump pentru a doua oară. Ultimul cuvânt în acest caz îl are Senatul american. Potrivit BBC, au fost exprimate 232 de voturi ”pentru” și 197 ”împotrivă”. Zece voturi în favoarea inculpării lui Trump au venit din partea republicanilor, mai mult decât se aștepta inițial. Dominată de democrați, Camera Reprezentanților numără 435 de membri.

Omul de afaceri republican în vârstă de 74 de ani, care îi va ceda locul lui Joe Biden la 20 ianaurie, este acuzat că a încurajat asaltul partizanilor săi asupra Capitoliului care a făcut cinci morţi şi a zdruncinat democraţia americană.


Până acum, trei președinți din istoria SUA au fost puși în fața unei proceduri de ”impeachment”, cu toții fiind achitați. Este vorba despre democratul Andrew Johnson, inculpat în 1868 după destituirea unui ministru; ulterior, în 1998, democratul Bill Clinton a fost inculpat pentru ”sperjur” în contextul scandalului privind legătura sa cu Monica Lewinsky, stagiară de la Casa Albă. Iar în decembrie 2019, Donald Trump a fost inculpat pentru ”abuz de putere” şi ”obstrucţionarea bunului mers al activităţii Congresului”, cu privire la faptul că ar fi cerut Ucrainei o anchetă în cazul lui Hunter Biden, fiul democratului Joe Biden, acum președinte ales al SUA.