Cîmpeanu: Aproape 200.000 de persoane din sistemul de învățământ vor să se vaccineze

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, miercuri seară, că aproape 200.000 de persoane din sistemul de învățământ din Romania doresc vaccinarea

Cîmpeanu: Aproape 200.000 de persoane din sistemul de învățământ vor să se vaccineze


Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, miercuri seară, că aproape 200.000 de persoane din sistemul de învațamânt din Romania doresc vaccinarea.

"Aproape 50% din personalul preuniversitar dorește vaccinarea, iar din sistemul universitar, peste 60%, excluzând cadrele didactice care fac parte și sistemul medical, care s-au vaccinat deja. Deci, evident că nu mai au disponibilitate de vaccinare pentru că deja s-au vaccinat. Și este un număr important (...) Aproape 200.000 de persoane din sistemul de învățământ din Romania, careau precizat deja că vor să se vaccineze", a afirmat oficialul, la Antena 3. 
Întrebat care este cea mai importantă măsură de care depinde o eventuală deschidere a școlilor pe 8 februarie, ministrul Educației a răspuns: "În primul rând, mă bucur că s-a înțeles că vaccinarea personalului din învățământ trebuie să fie prioritară. În momentul de față este prioritară. Am lansat o întrebare cu privire la disponibilitatea de vaccinare - așteptăm răspunsul final în data de 15 ianuarie, după-amiază. Aproape 50% din personalul din învățământul preuniversitar dorește vaccinare. Aproape... Și deja sistemul universitar a ajuns la 60%, excluzând cadrele didactice care sunt și medici și care s-au vaccinat deja", a spus Sorin Cîmpeanu.