Prima promoție de absolvenți, după 22 de ani la Colegiul Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa

Clopoțelul a sunat pentru finalul de an școlar și terminarea studiilor la Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” pentru prima promoție de absolvenți de la reînființarea instituției

Prima promoție de absolvenți, după 22 de ani la Colegiul Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa


Clopoțelul a sunat pentru finalul de an școlar și terminarea studiilor la Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” pentru prima promoție de absolvenți de la reînființarea instituției de învățământ liceal militar din Constanța. 

Ceremonia a fost onorată de viceamiralul Dr. Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Mihai Panait, comandantul Flotei, și de reprezentanți ai Statului Major al Apărării. În contextul pandemiei provocată de noul coronavirus SARS CoV-2, la festivitate au participat elevii claselor a XII-a și o parte din profesori și cadre militare, iar familiile și colegii lor din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a au fost alături de absolvenți și i-au felicitat, prin intermediul paginii oficiale a colegiului de pe o rețea de socializare, unde ceremonia a fost transmisă în direct.
Cea mai mare medie a anilor de studii, 9,87, a obținut-o elev sergent Roxana-Georgiana Grigore, care a primit, în semn de recunoaștere, Emblema de Merit „Știința Militară”, Clasa a III-a, din partea șefului Statului Major al Forțelor Navale. De asemenea, au fost recompensați cu premii speciale și de excelență toți elevii care au obținut  rezultate deosebite la învățătură, în anul școlar 2019-2020, iar festivitatea s-a încheiat cu intonarea Imnului „Gaudeamus igitur”.