Peste 56 la sută dintre profesori nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19

Peste jumătate dintre angajaţii din învăţământ nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19, conform unui sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Peste 56 la sută dintre profesori nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19


Peste jumătate (56,3%) dintre angajaţii din învăţământ nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19, conform unui sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” în perioada 16 - 21 decembrie 2020, informează Agerpres.

Profesorii nu vor sa inceapa scoala și nici sa se vaccineze! Sondajul realizat de Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ a fost făcut în perioada 16 – 21 decembrie 2020, în rândul angajaților din învățământ.
Din cei peste 13.000 de angajaţi în învăţământ care au participat la sondaj, 56,3% dintre aceştia spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19. 
„Putem spune că rezultatele sunt edificatoare pentru toate zonele şi nivelurile de învăţământ. La întrebarea 'În ce zonă predaţi?' 49% dintre repondenţi au spus că sunt din municipii cu peste 15.000 de locuitori plus municipiul Bucureşti; 21,7% predau într-un oraş; 29,3% în comune şi sate. Observăm că majoritatea persoanelor chestionate doresc redeschiderea unităţilor de învăţământ şi revenirea la predarea faţă în faţă. Astfel, peste 70% din cei care au răspuns la chestionar, mai precis 73,1%, doresc redeschiderea grădiniţelor; 75,7% doresc ca elevii din clasele pregătitoare şi I-IV să revină în clase; 70,6% sunt pentru redeschiderea şcolilor pentru elevii claselor V-VIII; 69,4% au răspuns că vor redeschiderea liceelor şi şcolilor profesionale”, se arată în comunicat.
De asemenea, potrivit sondajului, 43,2% dintre repondenți afirmă că doresc revenirea la școală și la predarea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare.
„În ceea ce priveşte momentul revenirii la predarea faţă în faţă, observăm că 43,2% doresc să revină în şcoli cât mai curând posibil, în timp ce 41,4% consideră că reluarea cursurilor ar trebui să aibă loc după finalizarea campaniei de vaccinare la nivel naţional”, se mai spune în comunicat.
Potrivit Strategiei de vaccinare în România, în prima etapă vor fi vaccinate cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinși și angajații din sistemul de învățământ.