Rusia interzice intrarea pe teritoriul său a actorului Jim Carrey

Rusia a interzis luni accesul pe teritoriul său a 100 de canadieni, Jim Carrey, celebrul actor de comedie, fiind unul dintre ei.

Rusia interzice intrarea pe teritoriul său a actorului Jim Carrey
Foto: Getty Images


Rusia a interzis luni accesul pe teritoriul său a 100 de canadieni, Jim Carrey, celebrul actor de comedie, fiind unul dintre ei. Această măsură a fost luată ca răspuns la sancţiunile Canadei, din octombrie, ce vizează jurnalişti şi actori ruşi, relatează AFP.

Hotărârea este răspunsul la „practica regimului premierului Justin Trudeau de a impune sancţiuni liderilor, politicienilor, parlamentarilor (…), jurnaliştilor şi personalităţilor culturale din Rusia”, a explicat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.
Pe listă mai apar jurnaliştii Paul Workman de la postul de televiziune CTV, împreună cu Margaret Evans de la CBC, Caroline Xavier, şefa Centrului de securitate pentru telecomunicaţii, şi mai multe personalităţi canadiene care își trag rădăcinile din Ucraina.
Moscova acuză persoanele în cauză de „implicare directă în promovarea unei politici agresive rusofobe”, apare în comunicat, scrie AFP, conform Agerpres.
Canada a impus în luna octombrie mai multe sancţiuni ce au în vedere jurnalişti şi mass-media din Rusia, printre care şi actorilor consideraţi „complici în campania de dezinformare” care orbitează conflictul din Ucraina.