România, absentă de la cel mai mare târg de turism din lume

România va fi absentă de la cel mai mare târg de turism din lume, de la Berlin. În perioada 7-9 martie, peste 160 de țări din toată lumea merg să se promoveze.

România, absentă de la cel mai mare târg de turism din lume


România va fi absentă de la cel mai mare târg de turism din lume, de la Berlin. În perioada 7-9 martie, peste 160 de țări din toată lumea merg să se promoveze. Organizatorii așteaptă peste 158 de mii de participanți. Țara noastră nu participă la cel mai mare târg de turism din lume, pentru că nu a organizat un stand și nici o licitație.

Daniel Cadariu, ministrul Turismului, a spus că își dorea ca România să fie prezentă, însă nu s-a putut din cauza unui detaliu de natură tehnică. Organizatorii târgului au schimbat regula de bază din anii trecuți.
„Noi ne-am dorit să fim prezenți, din păcate un detaliu de natură tehnică a făcut imposibilă participarea, și anume că organizatorii acestui târg au schimbat regula de bază din anii trecuți, atunci când construiau aceste standuri de participare și le puneau la dispoziția celor interesați. Anul acesta au externalizat această operațiune, motiv pentru care eram nevoiți să construim noi acel stand, însă aprobarea privind taxa de participare a ajuns foarte târziu la noi, la sfârșitul lunii ianuarie. Era imposibil ca în timpul rămas să facem o achiziție publică și să garantăm participarea”, a declarat Daniel Cadariu, ministrul Turismului, potrivit Antena3.ro.
Adrian Voican, vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a menționat că în Berlin sunt prezente 161 de țări și că este trist pentru că România nu este prezentă anul acesta.
„Este foarte multă animație la Berlin, 161 de țări sunt prezente. Noi suntem destul de triști pentru că România nu este prezentă aici. Țara noastră nu ar trebui să lipsească de aici. Noi am venit pe cont propriu.
Procedurile României sunt mai slabe, nu sunt adaptate la realitatea 2023. Trebuie să schimbăm legea achizițiilor publice”, a declarat Adrian Voican, vicepreședinte Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).