Şcolile nu se redeschid după vacanţa de iarnă

Sorin Cîmpeanu, spune că sunt șanse mici ca elevii să se reîntoarcă fizic la școală pe 11 ianuarie, o decizie în acest sens urmând a fi luată în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Şcolile nu se redeschid după vacanţa de iarnă


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că sunt șanse mici ca elevii să se reîntoarcă fizic la școală pe 11 ianuarie, o decizie în acest sens urmând a fi luată în funcție de evoluția situației epidemiologice.

”Este foarte puțin probabil ca școlile să se deschidă pe 11 ianuarie. Trebuie să vedem evoluția situației epidemiologice în urma vacanței de iarnă. (...). 11 ianuarie este doar o dată în  calendar, stabilită cu mult timp înainte. Trebuie să vedem situația de acum. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”, a declarat ministrul Educaţiei pentru Știrileprotv.
Dacă elevii se vor întoarce gradual în bănci, rămân în vigoare cele trei scenarii cunoscute: roşu, verde şi galben. Ministrul Educaţiei a anunţat decizia de a deschide etapizat şcolile, începând cu grădiniţa şi învăţământul primar.
Sorin Cîmpeanu a subliniat că autorităţile sanitare vor fi cele care decid redeschiderea şcolilor.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide deschiderea şcolilor, ministrul Educaţiei face doar propunerea.
“Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar. Ne dorim acest lucru” (n.red. redeschiderea școlilor și grădinițelor), a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
“Știm, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero”, a mai spus Cîmpeanu. Acesta a menționat faptul că trebuie să se consulte cu specialiștii în epidemiologie “trebuie să ținem seama de evoluția mai ales a acestei noi forme pe care a căpătat-o virusul, care din păcate are în centrul atenției tocmai copiii. Trebuie să vedem cum procedează și alte state”, a spus ministrul Educaţiei.