Sorin Cîmpeanu: Certificatul digital nu este o regulă aplicabilă în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că autoritățile discută despre posibilitatea de extinde testarea pentru coronavirus la nivelul școlilor.

Sorin Cîmpeanu: Certificatul digital nu este o regulă aplicabilă în școli


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că autoritățile discută despre posibilitatea de extinde testarea pentru coronavirus la nivelul școlilor, unde în prezent sunt testate persoanele simptomatice și cele care au intrat în contact cu eventuale cazuri confirmate. Acesta a menționat că măsura certificatului digital „nu este o regulă aplicabilă în școli”.

„Cu siguranță, nu. În calitate de ministru al Educației, vă spun că nu este o regulă aplicabilă în școli. Toate regulile aplicabile în școli sunt în acel «celebru» ordin de ministru comun, ministrul Educației – ministrul Sănătății”, a declarat ministrul Educației, care a vorbit la B1 TV și despre menținerea școlilor deschise.
Întrebat cum vor fi testați profesorii care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Decizia în acest moment este aceea de testare a tuturor cazurilor simptomatice, fie că vorbim de elevi, fie că vorbim de profesori. De asemenea, este de testare în mod evident a tuturor contacților direcți ai unor cazuri confirmate. Se discută și o posibilitate de extindere a testării tocmai din nevoia de asigurare a măsurilor de protecție sanitară în școli. Nu este o decizie clară în acest moment. În momentul în care va fi o decizie, ea va trebui anunțată și cunoscută public, dar este o decizie care excede competențelor Ministerului Educației, va trebui adoptată la nivel de Guvern și de Comitet Național pentru Situații de Urgență”.